Zoeken

Marokko: ambtenaren verdacht van fraude met overheidsgeld

4 november 2020 - 19:40 - Marokko

©

De verkozen ambtenaren en gemeenteambtenaren die betrokken zouden zijn bij vermeende fraude met overheidsfinanciën komen steeds verder in het nauw. Nadat er onregelmatigheden aan het licht zijn gekomen door een audit van de Rekenkamer, zijn de betrokken overheidsdienaren opgeroepen om tekst en uitleg te komen geven aan de regionale raad van de Rekenkamer van de regio Marrakesh-Safi.

Volgens de website van Kech24 gaat het om ambtenaren van de gemeenten Tamelalt, Atamna en Drouz en moet ook de president van de gemeente Sidi Bou Othmane op 19 november voor de regioraad verschijnen

Ook zal de huidige president van de stad Essaouira op 10 november door de raad gehoord worden, een dag na de hoorzitting met zijn ambtsgenoot van de gemeente Safi, een lid van de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD).

Verscheidene andere ambtenaren zijn gedagvaard om deze maand voor de regionale raad van de Rekenkamer te verschijnen. Het gaat om ambtenaren uit de gemeenten Tamanar, Agroud, Sidi Abdelmoumen, Ichmraren en Idouiran, die allemaal onder de provincie Essaouira vallen.

Kech24 bevestigt dat de aanleiding voor de verhoren onregelmatigheden zijn in het beheer van overheidsfinanciën die zijn opgespoord door de Marokkaanse Rekenkamer, onder leiding van haar voorzitter Driss Jettou.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team