Zoeken

Marokkaanse miljardair opgepakt voor malafide productie van meel

23 juni 2021 - 15:40 - Marokko

©

De Marokkaanse politie heeft een vermogende korenmolenaar gearresteerd op verdenking van het vervalsen van meel. De Vereniging voor het Onderhoud van de Boerenlandbouw (AMAP) wil dat er verder onderzoek wordt gedaan. Waarschijnlijk zullen er nog meer koppen gaan rollen.

AMAP wil dat de politie naar aanleiding van de arrestatie van de molenaar verder onderzoek gaat doen. De eigenaar van flink wat korenmolens zou verboden chemicaliën hebben gebruikt bij de gesubsidieerde productie van meel. AMAP is ervan overtuigd dat de gearresteerde miljardair, die ook de voormalige voorzitter is van een landbouwcoöperatie in Oued Zem, niet alleen handelde. Volgens de associatie zouden lokale politici bij de zaak zijn betrokken, meldt het dagblad Al Massae.

De gerechtelijke politie zou volgens AMAP de kankerverwekkende chemicaliën, bedorven landbouwproducten en meel in beslag hebben genomen. Het voedsel is met name bedoeld voor dieren. De korenmolenaar is in het bezit van verschillende meelfabrieken en een belangrijke leverancier in de veevoederbranche. Ook wordt de rijke korenmolenaar ervan verdacht geld te hebben verduisterd toen hij voorzitter was van de landbouwcoöperatie.

AMAP wil daarom dat er ook een onderzoek wordt gedaan naar witwaspraktijken. Ook willen zij dat de eigendommen van de korenmolenaar en betrokkenen in beslag worden genomen en dat zijn slachtoffers worden gecompenseerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team