Zoeken

Interpol arresteert Marokkaan voor hacken internationale bankrekeningen

3 juni 2021 - 17:40 - Marokko

©

Afgelopen donderdag heeft de politie in Marrakesh een man gearresteerd die werd gezocht door Interpol voor het hacken van betaalkaarten en internationale bankrekeningen. Bij de doorzoeking van zijn huis zijn twee computers en een smartphone in beslag genomen.

Op de in beslag genomen apparatuur zijn digitale gegevens aangetroffen van internationale bankkaarten en ook een fotokopie van de identiteitskaart van een onbekende persoon. Het dagblad Al Akhbar meldt dat de politie in samenwerking met Interpol de hacker op heeft weten te sporen en aan te houden.

De nationale veiligheidsdienst DGSN heeft in een persbericht bevestigd dat de verdachte is gearresteerd in Marrakesh met behulp van informatie van Interpol. De verdachte verblijft voorlopig in hechtenis. Volgens experts zou de rechtszaak tegen deze hacker nog meer criminele activiteiten tegen lokale en buitenlandse banken bloot kunnen leggen.

Er wordt verwacht dat het technische onderzoek naar de inhoud van de computers en de smartphone nog meer misdrijven aan het licht zal brengen. Het gebeurt regelmatig dat de Marokkaanse politie en Interpol gezamenlijke operaties uitvoeren in het kader van de bestrijding van grensoverschrijdende criminaliteit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team