Zoeken

Nieuw vastgoedschandaal in Harhora

16 november 2022 - 15:00 - Marokko

©

Een projectontwikkelaar die al werd beschuldigd in een vastgoedschandaal in Temara, staat nu centraal in een nieuwe fraudezaak in Harhora. Dit blijkt uit een onderzoek van het inspectoraat-generaal van het ministerie van Binnenlandse Zaken naar het Temara-vastgoedschandaal.

Het onderzoek naar het Temara-vastgoedschandaal leidde ertoe dat de inspectiedienst van het ministerie van Binnenlandse Zaken ernstige mistoestanden aan het licht bracht bij een ander vastgoedproject van 60 flats en 20 bungalows, dat eigendom was van een ereburger uit de regio. Hetzelfde bedrijf dat wordt beschuldigd in het schandaal rond het vastgoedcomplex Temara, werd gecontracteerd om dit project te bouwen en voerde de bouwwerkzaamheden uit, meldt het Arabisch-talige dagblad Al Akhbar. Deze vaststelling was voor de dienst van Abdelouafi Laftit aanleiding om het complex, dat nog in aanbouw is, stop te zetten.

Lees ook: 600 flats gesloopt in Temara

Verschillende mensen werden verhoord. Deze verhoren waren voornamelijk gericht op schendingen van de procedure bij de afgifte van de bouwvergunning voor het vastgoedproject voor "Harhora strand". De kaid van het district, een ingenieur, een hoofd van de stadsplanning en een technicus, werden ondervraagd over de zaak. De inspecteurs van het territoriaal bestuur en de gerechtelijke politie van Casablanca hebben ook onderzoeken ingesteld tegen een voormalige secretaris-generaal van de prefectuur, pasja’s, ambtenaren en hulpfunctionarissen, maar ook tegen ambtenaren, technici en particulieren.

Lees ook: Ook villa’s gesloopt bij Temara

De algemene inspectie van het ministerie van Binnenlandse Zaken plant ook uitgebreide inspecties van alle werven van dezelfde projectontwikkelaar in de verschillende gemeenten van de prefectuur Skhirat-Temara.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team