Zoeken

Bekende plastisch chirurg El Hassan Tazi cel in

9 april 2022 - 15:40 - Marokko

©

De bekende plastisch chirurg El Hassan Tazi heeft gereageerd op zijn vermeende betrokkenheid bij een geval van "fraude en vervalsing van medische rekeningen". Hij zit momenteel in hechtenis in de Oukacha gevangenis in Casablanca.

Zondag verklaarde de nationale veiligheidsdienst (DGSN) dat de gerechtelijke politie (BNPJ) de vorige dag acht personen, waaronder een vrouw en de eigenaar van een privékliniek, voor het bevoegde parket had gebracht. Deze personen worden ervan beschuldigd betrokken te zijn bij een geval van "fraude en vervalsing van medische rekeningen".

Lees ook: Marokko: kliniek eist 8 miljoen dirham voor één nacht, patiënt overleden

Uit politieonderzoek is gebleken dat de verdachten betrokken zijn bij het opzetten van een criminele bende die geld inzamelde bij weldoeners om de behandeling van behoeftige patiënten te betalen in de kliniek waar de meeste verdachten werkten. Volgens de DGSN hebben zij rekeningen frauduleus verhoogd om grote sommen geld van donoren te verkrijgen. Het onderzoek was succesvol. De hoofdverdachte, die in contact stond met de slachtoffers en foto’s van hen nam onder het voorwendsel dat hij hen probeerde te helpen, werd gearresteerd.

Hoewel de DGSN de identiteit van de beschuldigde niet bekend heeft gemaakt, zou het gaan om de beroemde Marokkaanse plastische chirurg El Hassan Tazi, ook bekend als de "dokter van de armen". Dit leidde tot een heftige reactie van zijn kant. "Geruchten worden gecreëerd door vijanden, verspreid door dwazen en geaccepteerd door dwazen", verklaarde de arts op Instagram. Hij ondertekende zijn post met Soera al-Kahf (18:30).

Lees ook: Marokko: klinieken geschorst wegens hoge kosten coronabehandeling

Op bevel van de onderzoeksrechter van het Hof van Beroep van Casablanca zijn deze week vijf ambtenaren en werknemers van de kliniek van dokter El Hassane Tazi in voorlopige hechtenis genomen in de Oukacha gevangenis, meldt Al Ahdath Al Maghribia. Het gaat om dokter El Hassane Tazi zelf, zijn vrouw, zijn broer en twee medewerkers van zijn kliniek. Het Openbaar Ministerie is van mening dat zij misbruik maakten van de zwakheid van sommige mensen om criminele daden te plegen, en heeft hen aangeklaagd wegens "mensenhandel". Zij worden ook beschuldigd van het afleggen van valse verklaringen, fraude, vervalsing van medische attesten en te hoge prijzen. Drie andere personen worden ook in deze zaak vervolgd, maar zijn nog op vrije voeten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team