Zoeken

Oproep tot koninklijke gratie voor chirurg Hassan Tazi

12 september 2022 - 15:00 - Marokko

©

De familie van de bekende Marokkaanse chirurg El Hassan Tazi, eigenaar van de kliniek Chifaa in Casablanca, verdacht van oplichting, heeft aan Koning Mohammed VI gevraagd om hem gratie te verlenen.

In een video op de officiële Facebookpagina van de chirurg, vertelt zijn zoon in tranen dat de familie het heel moeilijk heeft sinds de dood van Tazi’s broer in 2020 en de arrestatie van zijn vader, zijn moeder Mounia en zijn oom Abderrazak.

Lees ook: Hassan Tazi zaak: bekende Marokkanen bij slachtoffers

"Ik kan deze situatie niet meer aan. Ik kan niet meer naar school en mijn zussen zijn er ziek van", zegt de jongeman, die aan Koning Mohammed VI vraagt om zijn ouders en oom te pardonneren.

Na de zomervakantie heeft de rechtbank in Casablanca besloten de zaak tegen de chirurg te heropenen. Op 15 september zal hij in de rechtbank verschijnen voor een confrontatie met zijn vrouw en zijn broer, die beiden beweren dat hij de enige verantwoordelijke was voor de financiën van de kliniek. Ook een tussenpersoon, Zainab B., die belast was met het inzamelen van donaties, en een andere medewerker van de kliniek zullen dezelfde dag worden gehoord.

Lees ook: Dr Hassan Tazi beschuldigt zijn vrouw

De verdachten zijn volgens het politieonderzoek betrokken bij het opzetten van een criminele bende die geld inzamelde bij weldoeners om de behandeling van behoeftige patiënten te betalen in de kliniek. Volgens de politie hebben zij rekeningen frauduleus verhoogd om grote sommen geld van donoren te verkrijgen.

Bladna.nl