Zoeken

Nieuwe wendingen in zaak chirurg Hassan Tazi

9 september 2022 - 08:00 - Marokko

©

Het proces tegen de bekende Marokkaanse chirurg Hassan Tazi, wordt volgende week in Casablanca hervat met de confrontatie van de vijf hoofdbeschuldigden.

De onderzoeksrechter heeft besloten om de zaak Tazi te heropenen. Een verhoor van de plastisch chirurg, zijn vrouw, zijn broer, de organisator van de donaties en een werknemer van de kliniek, is gepland voor volgende week. Gerechtelijke bronnen vertelden Al Ahdath Al Maghribia dat de hoorzitting verhit en woelig zal zijn.

Lees ook: Dr Hassan Tazi en medeverdachten voor de rechter

De echtgenote van Hassan Tazi ontkent nog steeds betrokken te zijn bij de zaak. Ze zegt dat haar man alleen verantwoordelijk is voor de financiën van de kliniek. De broer van Hassan Tazi is het daar volledig mee eens en beweert dat hij de enige verantwoordelijke is voor het administratief beheer van de kliniek. De onderzoeksrechter had de zaak uitgesteld na de hoofdverdachten in juli te hebben ondervraagd.

De rechter hoorde toen ook de donoren en andere mensen die in het onderzoeksrapport worden genoemd. In hun verklaringen onthulden zij het bestaan van bankrekeningen waarop zij hun giften hadden gestort en waarvan zij de nummers hadden gekregen van de zogenaamde Z.B., die als tussenpersoon optrad.

Lees ook: Dr Hassan Tazi beschuldigt zijn vrouw

Uit onderzoek bleek dat het ging om bankrekeningen op naam van de kliniek, de echtgenote van Hassan Tazi, die tevens financieel directeur is, en de tussenpersoon Z. B. De verdachten worden beschuldigd van fraude, misbruik van vertrouwen, valsheid in geschrifte, valse facturen en mensenhandel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team