Zoeken

Dr Hassan Tazi en medeverdachten voor de rechter

1 mei 2022 - 10:20 - Marokko

©

Het onderzoek wordt voortgezet in de zaak van de beroemde plastische chirurg Dr El Hassan Tazi, eigenaar van de Chifaa-kliniek, die in de Oukacha gevangenis wordt vastgehouden op verdenking van onder meer mensenhandel en misbruik van zwakheid. Een confrontatie tussen de beschuldigden en de vermeende slachtoffers vond deze week plaats voor de onderzoeksrechter van het Hof van Beroep van Casablanca.

Op woensdag 27 april begon voor de onderzoeksrechter van het Hof van Beroep van Casablanca de confrontatie tussen Dr El Hassan Tazi en vier andere personen die met hem betrokken zijn bij een geval van oplichting en mensenhandel enerzijds en de vermeende slachtoffers anderzijds.

Lees ook: Dr Hassan Tazi beschuldigt zijn vrouw

Elk van hen werd gehoord. Verscheidene donoren, waaronder de dochter van een lid van de huidige regering, maar ook de algemeen directeur van een supermarktketen, een kaderlid van Bank Al-Maghrib en een van Marokko’s bekendste restauranthouders, staan op de lijst van vermoedelijke slachtoffers, meldt H24info. Patiënten die "gratis" operaties of beloften hebben gekregen en van wie de foto’s voor dubieuze doeleinden zijn gebruikt, werden ook gehoord.

Lees ook: Nieuwe klachten tegen chirurg El Hassan Tazi

Dr Hassan Tazi houdt vol dat hij onschuldig is. In een recente verklaring beweerde hij dat hij niet wist dat behoeftige patiënten waren gefotografeerd en dat hun foto’s voor geldelijke doeleinden waren gebruikt, aangezien hij uitsluitend in de diagnostische kamer en de operatiekamer voor plastische chirurgie werkte, meldt de Arabischtalige krant Al Ahdath Al Maghribia. "Alles op administratief en financieel gebied" werd volgens hem beheerd door zijn vrouw en broer, die ook worden vastgehouden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team