Zoeken

Plastisch chirurg Hassan Tazi binnenkort voor de rechter in Casablanca

1 april 2023 - 07:00 - Marokko

©

De bekende plastisch chirurg Dr. Hassan Tazi, eigenaar van de Chifaa-kliniek en vastgehouden in de Oukacha-gevangenis wegens mensenhandel en misbruik, zal binnenkort voor de rechtbank in Casablanca verschijnen.

Hassan Tazi zal in de komende dagen worden geïnformeerd over de datum van het begin van zijn proces. Ondertussen heeft de strafkamer van het hof van beroep in Casablanca medeplichtigheid aan fraude en vervalsing van commerciële documenten en hun gebruik vastgesteld, meldt Assabah. De onderzoeksrechter had deze beschuldigingen eerder geannuleerd. De strafkamer heeft de aanklachten tegen de plastisch chirurg dus verzwaard.

Lees ook: Oproep tot koninklijke gratie voor chirurg Hassan Tazi

Dr. Tazi, zijn broer, zijn vrouw en andere personen worden afzonderlijk beschuldigd van mensenhandel, uitbuiting van kwetsbare personen voor commerciële doeleinden, fraude tegen weldoeners, vervalsing van rekeningen voor behandelingen en medische dossiers, uitbuiting van minderjarigen met chronische ziekten, valsheid in geschrifte en de oprichting van een criminele bende.

Bladna.nl