Zoeken

Nieuwe klachten tegen chirurg El Hassan Tazi

15 april 2022 - 17:40 - Marokko

©

Er zijn nieuwe klachten ingediend tegen de eigenaar van de Chifaa-kliniek. De beroemde plastisch chirurg uit Casablanca, El Hassan Tazi, zit in voorlopige hechtenis in de Oukacha gevangenis, op beschuldiging van onder meer mensenhandel.

Enkele dagen na zijn arrestatie werden nieuwe klachten ingediend tegen El Hassan Tazi. De chirurg blijft echter zijn onschuld claimen volgens de Arabischtalige krant Al Ahdath Al Maghribia. De meeste klachten komen van vrouwen die beweren slachtoffer te zijn geweest van zijn medische nalatigheid.

Lees ook: Bekende plastisch chirurg El Hassan Tazi cel in

El Hassan Tazi, die ook bekend staat als de "chirurg van de armen", zamelde samen met zijn personeel donaties in. Zij beweerden dat de donaties bestemd waren voor het verrichten van plastische chirurgie, maar ze voldeden niet aan de verwachtingen die ze de weldoeners voorspiegelden. Deze zijn nu van plan een civiele zaak aan te spannen tijdens het lopende proces.

Op bevel van de onderzoeksrechter van het Hof van Beroep van Casablanca zijn El Hassan Tazi, zijn echtgenote, zijn broer en twee andere medewerkers van zijn privékliniek in hechtenis genomen in de Oukacha gevangenis wegens verschillende strafbare feiten.

Lees ook: Casablanca: eigenaar frauduleuze kliniek gearresteerd

De vijf verdachten worden verdacht van mensenhandel, uitbuiting van de zwakheid van mensen voor commerciële doeleinden, oplichting van bonafide weldoeners, uitbuiting van minderjarigen die aan een ziekte lijden, verduistering van giften ten koste van slachtoffers, vervalsing van behandelingsrekeningen en medische dossiers en witwassen van geld. Drie andere personen die betrokken zouden zijn bij de zaak, zijn voorwaardelijk vrijgelaten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team