Zoeken

Abdelilah Benkirane verdedigt Akhannouch

23 februari 2022 - 15:00 - Marokko

©

Door de stijgende voedsel- en brandstofprijzen eisen veel Marokkanen, waaronder de islamisten, het vertrek van regeringsleider Aziz Akhannouch. Abdelilah Benkirane, secretaris-generaal van de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD), wijst deze oproepen tot aftreden af en wil dat de regeringsleider "minstens een vertrouwensperiode van een jaar" krijgt.

"Er is een prijsverhoging, maar ik ben het niet eens met zijn vertrek op dit moment. Hij moet minstens een jaar krijgen om de sociaaleconomische situatie te verbeteren", zei Abdelilah Benkirane zaterdag tijdens een vergadering van de nationale raad van zijn partij in Bouznika.

Lees ook: Oproepen tot aftreden premier Aziz Akhannouch

Het vertrek van Akhannouch zou volgens de voormalig premier een slechte graadmeter zijn voor de nationale stabiliteit. "Het vertrek van Aziz Akhannouch op een ogenblik dat de prijzen de pan uit rijzen, kan ik niet aanvaarden omdat hij na Abderrahman El Youssoufi, Abbas El Fassi, mezelf en Saâdeddine El Othmani de enige regeringsleider zou zijn die zijn mandaat niet volledig heeft vervuld", voegde de islamistische leider eraan toe.

Lees ook: Marokkanen demonstreren tegen hoge levenskosten

"Enkel de regering van Abbas El Fassi was disfunctioneel en verrichtte haar mandaat niet volledig, eind 2011. Wat voor imago hebben wij als een stabiele staat met tradities, als Akhannouch al na vijf maanden vertrekt?", verklaarde Benkirane. "Indien na een redelijke termijn, minstens een jaar, duidelijk wordt dat Akhannouch heeft gefaald en heeft bijgedragen tot een verslechtering van de situatie, dan moet Koning Mohammed VI vervroegde verkiezingen uitschrijven."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team