Zoeken

PJD overweegt verkoop nieuw hoofdkwartier

22 oktober 2021 - 10:00 - Marokko

©

De Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD) maakt een moeilijke periode door. Na de tegenslag tijdens de verkiezingen van 8 september verkeren de islamisten in financiële moeilijkheden en kunnen zij de bouw van hun nieuwe hoofdkwartier in Rabat niet voltooien.

Zonder de bijdragen van haar verkozenen en de overheidssubsidies die op 20 miljoen dirham per jaar worden geraamd, stevent de PJD af op een ondergang. Door de financiële beperkingen heeft de partij moeilijkheden met de voltooiing van de bouw van haar hoofdkwartier in de wijk Hay Riad in Rabat, waarvan de begroting wordt geraamd op 40 miljoen dirham, meldt het dagblad Al Akhbar.

Lees ook: Reeks ontslagen bij PJD-partij

Volgens de penningmeester van de partij, Abdelkader Amara, zijn de thans beschikbare middelen niet toereikend om de uitgaven in voor de bouw van het nieuwe hoofdkwartier te dekken. De PJD zou van het project kunnen afzien en zelfs gedwongen kunnen worden het terrein in zijn huidige vorm te verkopen om de partij te redden, die volgens bronnen op de rand van het faillissement staat.

Aanvankelijk zou de financiering van het project komen uit de bijdragen van de 60 gekozen leden die de partij na de parlementsverkiezingen van 8 september verwachtte te verkrijgen. Deze bijdragen, geraamd op 5 miljoen dirham, zouden worden aangevuld met 8 miljoen dirham aan subsidies van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Helaas behaalde de PJD slechts 12 van de 60 geplande zetels.

Lees ook: Verkiezingen Marokko: PJD boekt historische nederlaag

De bouw van het nieuwe partijhoofdkwartier werd in januari 2021 aangevat door de voormalige regeringsleider, Saadeddine El Othmani, die aankondigde dat het in minder dan dertig maanden zou worden voltooid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team