Zoeken

Abdelilah Benkirane valt Aziz Akhannouch aan

17 maart 2022 - 21:00 - Marokko

©

Tijdens een bijeenkomst met vertegenwoordigers van de PJD in de regio Beni Mellal-Khenifra heeft Abdelilah Benkirane, secretaris-generaal van de Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (PJD), scherpe kritiek geuit op zijn politieke tegenstander Aziz Akhannouch, leider van de Nationale onafhankelijkheidsorganisatie (RNI) en huidig regeringsleider.

"Talrijke persoonlijkheden uit de partij van de huidige premier zijn aangeklaagd of reeds veroordeeld tot gevangenisstraffen wegens verduistering van overheidsgelden," verklaarde Benkirane in een toespraak tot PJD-aanhangers in de regio Beni Mellal-Khenifra op 13 maart. Daarbij legde hij de nadruk op de "integriteit" van parlementsleden, volksvertegenwoordigers en ministers van de PJD.

Lees ook: Abdelilah Benkirane verdedigt Akhannouch

Benkirane meldde er echter niet bij dat zijn partij ook regelmatig wordt opgeschud door frauduleuze en oneerlijke handelingen. Zo wordt PJD-er en voormalig burgemeester van Marrakech, Mohamed Larbi Belcaïd, nog steeds vastgehouden omdat hij overheidsgeld heeft verspild en particuliere contracten heeft ondertekend in verband met de organisatie van de 22ᵉ klimaattop (COP 22) in de stad in 2016. De eerste vice-voorzitter, Younes Benslimane, wordt ook van dezelfde feiten beschuldigd.

Lees ook: Abdelilah Benkirane onder vuur na bestempelen krant als "zionistisch"

In januari heeft de Eerste strafkamer van het gerechtshof van de stad, dat bevoegd is voor financiële misdrijven, het proces opnieuw uitgesteld.

Bladna.nl