Zoeken

Oud-commissaris El Kharraz haalt zich woede Marokkaanse diaspora op de hals

14 april 2021 - 19:00 - Marokko

©

Na de Marokkaanse ’supercop’, is nu ook een voormalige commissaris een rijzende ster van het Marokkaanse web geworden. Hij publiceerde controversiële video’s waarin hij anekdotes en avonturen uit zijn 40-jarige diensttijd vertelt. Abdelkader El Kharraz heeft de woede gewekt van sommige Marokkanen die in het buitenland wonen, door in één van zijn video’s te spreken over hun levensomstandigheden.

"De meeste Marokkanen die in het buitenland wonen, leven in een precaire situatie en ontvangen een belachelijk laag salaris, waardoor zij geen goede levensstandaard kunnen hebben, in tegenstelling tot de Marokkanen die in het koninkrijk wonen”. Over deze zin gaat de huidige hetze tegen de voormalige politiecommissaris die zijn talenten als verteller heeft ontdekt.

Veel Marokkanen die in het buitenland wonen, hebben op de uitlatingen van Abdelkader El Kharraz gereageerd door hun woede en teleurstelling te uiten en Marokkanen op te roepen zijn video’s op internet te boycotten.

Door de vele kritiek verwijderde El Kharraz de video en bood hij zijn verontschuldigen aan. Hij benadrukte ook zijn bewondering en grote respect voor de Marokkanen in het buitenland. "Ik wilde jullie niet beledigen. Ik bied u mijn diepste verontschuldigingen aan," zei hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team