Zoeken

Opening assistentie- en adviescentrum voor Marokkaanse diaspora

1 juli 2021 - 10:40 - Marokkanen in het buitenland

©

De Hassan II Stichting voor Marokkanen die in het Buitenland Wonen heeft als onderdeel van Operatie Marhaba 2021 een informatiecentrum voor de Marokkaanse diaspora geopend. Het centrum is beschikbaar van 25 juni tot 15 september en is van maandag tot en met vrijdag geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

Op het hoofdkantoor van de Hassan II Stichting (67 boulevard Ibn Sina, Agdal, Rabat) kunnen wereld-Marokkanen hulp en advies inwinnen over uiteenlopende zaken. Fatiha Amellouk is verantwoordelijk voor de kunst, cultuur en communicatiepool van de Hassan II Stichting voor wereld-Marokkanen. In een interview met de Marokkaanse nieuwszender 2M legt ze uit dat het nieuwe informatiecentrum het verblijf van Marokkanen die in het buitenland wonen in het koninkrijk makkelijker moet maken.

Lees ook: Stichting Hassan II lanceert informatiecentrum voor wereld-Marokkanen

Het hoofd van de economische promotiepool van de Hassan II Stichting, Abdessalam El Ftouh, legt uit dat wereld-Marokkanen ook een beroep kunnen doen op twee specialisten van het directoraat-generaal Belastingen (DGI) en het Nationaal Agentschap voor Landbehoud. Volgens El Ftouh zijn deze kaderleden belangrijk voor de Marokkaanse diaspora om hulp en advies in te winnen over investeringen in Marokko.

Ook heeft de stichting een website gelanceerd waarop actuele informatie over het aanbod van luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc en de maritieme veerdiensten wordt gepubliceerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team