Zoeken

Marokko vertrouwt op Marokkaanse diaspora om ontwikkeling te boosten

27 december 2020 - 13:40 - Marokkanen in het buitenland

©

De Marokkaanse regering vertrouwt erop dat de Marokkaanse diaspora het land zal helpen bij zijn ontwikkeling. Afgelopen vrijdag hield staatssecretaris voor Marokkanen in het Buitenland, Nezha El Ouafi, een toespraak. Hierin pleit ze voor een herziening van de status van Marokkanen die in het buitenland wonen.

De bewindsvrouw deed de uitspraken tijdens een vergadering van het ministerie over de Marokkaanse diaspora. El Ouafi wil Marokkanen in het buitenland stimuleren om meer in Marokko te investeren zowel op het vlak van kennis als geld. Volgens haar hebben Marokkanen die in het land willen investeren te maken met bureaucratie en zijn de sociale verschillen te groot. Zij wil de kloof kleiner maken voor Marokkanen in buitenland en het koninkrijk toegankelijker maken voor investeringen.

Voorzitter Aziz Rifki van de Marokkaanse raad voor de diaspora (CCME) heeft over dit onderwerp aanbevelingen gedaan bij het desbetreffende ministerie om aan de behoeften van de Marokkaanse diaspora tegemoet te komen.

Inmiddels zijn er door de ministeries voor Marokkanen in het Buitenland en van Onderwijs twee gezamenlijke projecten gestart om de diaspora aan te moedigen om in het land te investeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team