Zoeken

Ophef om T-shirt Louis Vuitton met Palestijnse kleuren

21 maart 2024 - 17:00 - Wereld

©

Een nieuw T-shirt van Louis Vuitton met kleuren die verdacht veel lijken op die van de Palestijnse vlag, zorgt voor controverse op sociale media. De creatie met het iconische "LV"-logo in rood, zwart en groen, roept vragen op over de intenties van het luxemerk.

Sommige gebruikers op Twitter prijzen Louis Vuitton voor het steunen van de Palestijnse zaak, terwijl anderen de Franse modegigant ervan beschuldigen "geld te verdienen op de rug van slachtoffers".

Lees ook: Marokko dropt humanitaire hulp in Gaza

Het is niet de eerste keer dat Louis Vuitton zich laat inspireren door Palestijnse symbolen. In 2021 kwam het merk in opspraak door een sjaal van 700 dollar op de markt te brengen die sterk leek op de traditionele Palestijnse keffiyeh. De beschuldiging luidde toen dat Louis Vuitton zich de Palestijnse cultuur toe-eigende voor commerciële doeleinden, terwijl men de symboliek van de keffiyeh in de productbeschrijving negeerde.

Lees ook: Massale steun voor Gaza in Marokko: 90% ziet weerstand als enige oplossing

De sjaal werd destijds op de website van Louis Vuitton getoond met de beschrijving "stola geïnspireerd op de klassieke keffiyeh" en "een tijdloos accessoire" dat "een casual chique look geeft".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team