Zoeken

Supporter gearresteerd voor zwaaien met Palestijnse vlag tijdens Raja-Al Ahly

27 april 2023 - 12:00 - Sport

©

Een voetbalsupporter is gearresteerd omdat hij met de Palestijnse vlag had gezwaaid tijdens de wedstrijd tussen Al Ahly en Raja Casablanca in de heenwedstrijd van de CAF Champions League kwartfinales. Zijn nationaliteit is niet bekend.

Ondanks de normalisatie van de betrekkingen tussen Israël en Egypte in 1979, en tussen Tel Aviv en Rabat in 2020, zijn Egyptenaren en Marokkanen blijven opkomen voor de Palestijnse zaak, inclusief de supportersgroepen van voetbalclubs Al Ahly en Raja Casablanca.

Lees ook: Marokkaanse aanvoerder met Palestijnse band op WK-2022?

Een supporter betaalde daar afgelopen zaterdag de prijs voor. "De Egyptische veiligheidstroepen hebben een jonge man gearresteerd voor het hijsen van de Palestijnse vlag tijdens de wedstrijd tussen Al-Ahly en de Marokkaanse club Raja Casablanca in het internationale stadion in Caïro", bericht The New Arab, het Egyptische netwerk voor mensenrechten.

Lees ook: Abdessamad Ezzalzouli wekt woede Israëliërs

Dit is niet de eerste keer dat een supporter is gearresteerd voor het hijsen van de Palestijnse vlag. Egyptenaren zijn eerder gearresteerd voor gelijkaardige feiten op openbare plaatsen, en een voetbalsupporter werd hiervoor uit een stadion in Caïro gesleurd tijdens een wedstrijd in 2019, aldus de organisatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team