Zoeken

Anwar El Ghazi door club ontslagen na steun aan Palestina

3 november 2023 - 22:00 - Sport

©

De Duitse voetbalclub Mainz heeft het ontslag bevestigd van de Marokkaanse voetballer Anwar El Ghazi. Deze beslissing volgt op de pro-Palestina verklaringen van de voetballer, die hij op 17 oktober op sociale media deelde.

Ondanks aanbevelingen van de club om zijn standpunt te heroverwegen, herhaalde El Ghazi zijn steun aan de Palestijnen. "Mijn standpunt blijft ongewijzigd. Ik ben tegen oorlog en geweld, tegen het doden van onschuldige burgers, tegen discriminatie, tegen islamofobie, tegen antisemitisme, tegen genocide, tegen apartheid, tegen bezetting en tegen onderdrukking. Ik heb geen spijt van mijn standpunt en ik neem niets terug van wat ik heb gezegd. Ik zal de mensheid en de onderdrukten verdedigen tot mijn laatste adem. Ik hoef me voor niemand te verantwoorden," schreef hij in een bericht op sociale media eerder deze week.

Lees ook: Steun aan Palestina: Anwar El Ghazi heeft geen spijt

Naar aanleiding van deze uitspraken gaf Mainz aan de situatie juridisch te willen onderzoeken. Dit leidde tot de beslissing om het contract van de speler te verbreken. "FSV Mainz 05 heeft de samenwerking met Anwar El Ghazi beëindigd vanwege zijn uitspraken op sociale media," meldt de Duitse club op zijn website.

Lees ook: Anwar El Ghazi keert terug naar Bundesliga na ruzie om Palestina

Als reactie op zijn ontslag deelde El Ghazi een bericht op zijn Instagram-account waarin hij zijn toewijding aan de Palestijnse zaak bevestigde: "Verdedig wat juist is, zelfs als je alleen staat. Het verlies van mijn baan kan niet worden vergeleken met de horror die onschuldigen in Gaza doormaken. Stop met doden."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team