Zoeken

Marokko dropt humanitaire hulp in Gaza

11 maart 2024 - 20:00 - Marokko

©

Op instructies van Koning Mohammed VI, voorzitter van het Al-Quds Comité, heeft Marokko zich aangesloten bij een internationale inspanning om humanitaire hulp te leveren aan Gaza, in navolging van Jordanië, Egypte, de Verenigde Staten, Frankrijk, België en Nederland. Deze landen dragen bij aan het leveren van noodhulp aan de Palestijnen in de door conflicten getroffen regio.

Marokko heeft zes Hercules C-130 transportvliegtuigen ingezet voor het transport van humanitaire hulp naar Gaza, meldt I24News. Volgens het X-account Morocco Intelligence, heeft Marokko op bevel van Koning Mohammed VI de missie ondernomen om hulp te bieden aan de inwoners van Gaza.

Lees ook: Marokko sleutelspeler in wederopbouw Gaza volgens VS

De vliegtuigen van de Marokkaanse luchtmacht zijn reeds vertrokken naar Israël. Na een tussenstop voor brandstof op het Ben-Gurion luchthaven, zullen ze doorvliegen naar het noorden van de Gazastrook, dat zwaar getroffen is door bombardementen. De lading bestaat uit voedsel en medische benodigdheden, bedoeld om te worden gedropt in de meest getroffen gebieden.

Lees ook: Israël rekent op Marokko voor naoorlogse plan Gaza

In november had Marokko al een humanitaire missie uitgevoerd naar Gaza, waarbij 25 ton aan voedsel, water, medicijnen en andere medische producten werd vervoerd met twee militaire vliegtuigen. Deze vliegtuigen landden op het El Arish vliegveld in Oost-Egypte. Dankzij een samenwerking met het Egyptische Rode Kruis, kon de hulp de Gazastrook bereiken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team