Zoeken

Ziyech viert Turkse landstitel met Palestijnse vlag

28 mei 2024 - 09:55 - Sport

©

Hakim Ziyech heeft zijn overwinning met Galatasaray gevierd met een krachtige boodschap van solidariteit. De Marokkaanse middenvelder betrad het veld met de Palestijnse vlag, na een overwinning op Konyaspor (3-1) waarmee Galatasaray de 24e Turkse landstitel in de wacht sleepte.

De actie van Hakim Ziyech trok veel aandacht op sociale media, waar video’s van zijn entree met de vlag viraal gingen. De beelden toonden de Marokkaanse international die onder luid applaus van de aanwezige supporters het veld opliep, gehuld in de rood-wit-zwarte kleuren van Galatasaray en met de Palestijnse vlag over zijn schouders gedrapeerd.

Lees ook: Nieuwe titel voor Hakim Ziyech

De viering van Hakim Ziyech vindt plaats te midden van aanhoudende spanningen tussen Israël en Palestina. Recent nog vielen er tientallen doden bij een Israëlische luchtaanval op de Gazastrook. De Palestijnse autoriteiten beschuldigden Israël van het opzettelijk bombarderen van vluchtelingenkampen in Rafah.

Lees ook: Moeilijk moment voor Galatasaray door Hakim Ziyech

Hakim Ziyech, die dit seizoen een belangrijke rol speelde in het succes van Galatasaray met zes doelpunten en drie assists in 18 wedstrijden, liet met zijn gebaar zien dat hij zich solidair maakt met het Palestijnse volk. De actie werd door velen op social media geprezen als een moedig statement.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team