Zoeken

Operatie Marhaba komt Melilla volgens Vox niet ten goede

19 april 2022 - 19:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De parlementaire fractie van Vox is van mening dat operatie Marhaba in zijn huidige opzet, op geen enkele manier ten goede komt aan de stad Melilla. De extreemrechtse politieke partij stelt voor om in het kader van de operatie, gemeentelijke belastingen te heffen op voertuigen die door de autonome stad naar Marokko rijden.

"Er moet een systeem komen voor heffingen op voertuigen die van Europa naar Marokko rijden", dat is het voorstel van Javier Diego, secretaris-generaal van Vox in Melilla. De leider van de extreemrechtse partij merkt op dat er dit jaar geen "veranderingen" worden aangebracht bij de organisatie van operatie Marhaba, nadat die twee jaar lang werd opgeschort. Hij betoogt dat de hervatting van de operatie ’Paso del Estrecho’ "niet zo veer voordelen heeft als men ons wil doen geloven".

Lees ook: Haven Malaga verwacht "historische" Marhaba-operatie

Volgens Diego "zal het verkeer van voertuigen en personen dit jaar veel groter zijn dan bij de laatste editie van de operatie Marhaba". Hij zegt dat er in 2019 dagelijks ongeveer 600 mensen en 200 voertuigen via Melilla naar Marokko reisden en hij benadrukt dat de hervatting van de operatie enkel voordelen heeft voor de Marokkanen in Europa en de scheepvaartmaatschappijen.

Lees ook: Boot Algeciras-Tanger: Spanje verloor 200 miljoen euro

Vox dringt ook aan op de veiligheid van mensen en goederen tijdens de operatie Marhaba. Hij zegt dat de passagiersstroom vanwege de vakantieperiode omvangrijk zal zijn en dat er daarom "een speciale inzet" van veiligheidstroepen vereist is gedurende de gehele zomeroperatie, die plaatsvindt tussen juni en september.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team