Zoeken

Boot Algeciras-Tanger: Spanje verloor 200 miljoen euro

16 april 2022 - 15:00 - Economie

©

Gedurende twee jaar van inactiviteit met de havens van Tanger, heeft de haven van Algeciras minstens 200 miljoen euro verloren, zo hebben de havenautoriteiten van de stad in het zuiden van Spanje bekendgemaakt.

De voorzitter van de havenautoriteit van de baai van Algeciras (APBA), Gerardo Landaluce, verklaarde in een interview met de radiozender Canal Sur ter gelegenheid van de hervatting van het scheepvaartverkeer tussen de twee landen, dat "ongeveer 10 miljoen passagiers en 2 miljoen voertuigen de zeestraat niet konden oversteken richting Marokko".

Lees ook: Marhaba 2022: Spaanse politie worstelt met toestroom

Gedurende deze hele periode bleven de "bedrijven en arbeiders" die op deze route actief waren, "inactief" en werden velen werkloos. " De infrastructuur voor het heropstarten van de verbindingen met Tanger Med en Tanger Stad is inmiddels klaar voor gebruik door passagiers en, vanaf maandag, ook voor passagiers met voertuigen," zei Landaluce verheugd. Hij voegde er nog aan toe dat "het belangrijkste is dat wij met de dienstverlening kunnen beginnen".

Het wordt een intensief jaar, vooral omdat een groot aantal reizigers hun zomervakantie in Marokko zullen doorbrengen, benadrukte de verantwoordelijke. "Voor deze overtocht zijn reeds enkele schepen gereed, terwijl enkele anderen zijn begonnen met het herstel en onderhoud van hun schepen," zei hij.

Lees ook: PCR-test voor reizigers naar Marokko nog verplicht?

Behalve de lijn Algeciras-Tanger Med werd op 12 april ook de lijn Tarifa-Tanger Ville hervat voor passagiers zonder voertuig, met uitzondering van bussen. Vanaf 18 april zullen beide verbindingen ook opnieuw toegankelijke zijn voor passagiers met voertuigen. Voor de overtocht moet een vaccinatiebewijs worden voorgelegd of een PCR-test die 72 uur voor de reis is uitgevoerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team