Zoeken

Oorlog Oekraïne: Marokkaanse journalist steunt Rusland vanwege homofoob beleid

3 maart 2022 - 21:00 - Marokko

©

De Marokkaanse journalist Rachid Achachi zegt dat hij de oorlog in Oekraïne steunt en rechtvaardigt zijn standpunt met het feit dat Rusland een homofoob beleid voert. Dit heeft de LGBTQAI+ gemeenschap woedend gemaakt.

"Dit is geen politieke, ideologische of maatschappelijke keuze, maar een beschavingsmissie! Maak je keuze, ik heb de mijne al lang geleden gemaakt!", twitterde Rachid Achachi. Hij vergezelde zijn publicatie van foto’s van queer parades in New York, tegenover foto’s van een kerk in Rusland en een moskee in Marokko, om zijn steun voor de "Russische beschaving" tegenover het westers georiënteerde Oekraïne te rechtvaardigen.

Lees ook: Oekraïne: Arabieren en zwarten gediscrimineerd

Rusland heeft in 2013 een anti-homo wet aangenomen. Terwijl de invasie in alle heftigheid voortduurt, spreekt de Oekraïense LGBT+-gemeenschap haar angst en bezorgdheid uit over de mensenrechtenschendingen waarmee ze te maken zullen krijgen als de Russische president Vladimir Poetin het land onder controle krijgt. Volgens de Verenigde Staten staan er veel LGBT+ persoonlijkheden op de "Oekraïense doelwitlijst" van Rusland. In Oekraïne mogen homoseksuelen hun seksualiteit uiten, parades houden en in het leger gaan.

Lees ook: Oekraïne: kogels met varkensvet om moslimsoldaten te doden (video)

De uitspraken van Rachid Achachi hebben de LGBTQAI+-gemeenschap woedend gemaakt. "Wanneer een Marokkaanse journalist die werkt voor een bekend platform zoals Luxe Radio en het geweld tegen Oekraïne en het Westen rechtvaardigt, enkel en alleen omdat hij de vrijheid van mensen om hun seksualiteit te uiten niet aanvaardt, zet hij natuurlijk aan tot geweld" tegen LGBT+ mensen in Marokko, aldus de reactie van de Queers in North Africa beweging in The New Arab.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team