Zoeken

Oekraïne: kogels met varkensvet om moslimsoldaten te doden (video)

2 maart 2022 - 17:00 - Wereld

©

Na een verklaring van Ramzan Kadyrov, een nauwe bondgenoot van de Russische president Vladimir Poetin in de oorlog tegen Oekraïne, stopten Oekraïense soldaten varkensvet in kogels die bedoeld waren om Tsjetsjeense moslimsoldaten te doden.

Op zijn Twitter-account heeft de Oekraïense Nationale Garde zondag een video geplaatst die op zijn zachtst gezegd verontrustend is. In de video is te zien hoe een Oekraïense soldaat, lid van het Azov Bataljon, een extreemrechtse neonazimilitie die sinds 2014 is geïntegreerd in de Oekraïense strijdkrachten, varkensvet propte in kogels die bedoeld waren om Tsjetsjeense moslimsoldaten te doden.

Lees ook: Rusland sluit luchtruim voor 36 landen, niet voor Marokko

Het bericht gaat vergezeld van een al even vreemde verklaring. "Deze tweet is in strijd met de haatzaai-regels van Twitter. Twitter heeft echter bepaald dat de beschikbaarheid ervan van belang kan zijn voor het publiek."

Lees ook: Marokkanen moeten smeergeld betalen om Oekraïne te verlaten

Sinds de Russische inval in Oekraïne duurt de oorlog in het land voort. Het centrum van Kharkiv, de op één na grootste stad van het land, niet ver van de Russische grens, wordt door het Russische leger beschoten. Oekraïense troepen proberen deze invasie te weerstaan. De internationale gemeenschap heeft van haar kant actie ondernomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team