Zoeken

Voortdurende onzekerheid over Operatie Marhaba 2021

16 april 2021 - 15:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Hoewel er al volop gespeculeerd wordt over de annulering van Operatie Marhaba in 2021, is er nog altijd geen officieel besluit van Marokko naar buiten gekomen. Vooral in de Spaanse enclave Sebta maken ze zich hier zorgen over.

Vorig jaar werd Operatie Marhaba geannuleerd vanwege de coronaviruspandemie. Vanaf maart 2020 waren de grenzen tussen Spanje en Marokko gesloten. In verschillende media is in de afgelopen maanden het bericht verschenen dat er een mogelijkheid is dat Operatie Marhaba dit jaar zonder de Spaanse steden Sebta en Melilla wordt georganiseerd.

Marokko heeft nog niet bekend gemaakt of de Marokkaanse grenzen weer open gaan, wat een belangrijke voorwaarde is voor het doorgaan van de operatie.

Volgens het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken hangt de doorgang van de zomeroperatie ook af van de ontwikkeling van de epidemiologische situatie in Spanje. "Geconfronteerd met de pandemie, moet je afwachten en kijken naar hoe de situatie zich ontwikkelt", melden bronnen binnen het Spaanse ministerie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team