Zoeken

Ontsnappingspoging Marokkaanse passagiers tijdens tussenlanding in Barcelona

17 mei 2022 - 17:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Tijdens een vlucht van Casablanca naar Istanbul brak een ruzie uit tussen twee dronken passagiers. Daardoor moest de piloot een noodlanding maken op het vliegveld El Prat in Barcelona. Maar terwijl de twee passagiers door de Guardia Civil werden gearresteerd, probeerden elf andere passagiers van Marokkaanse afkomst het vliegtuig te verlaten.

Het incident vond plaats in de nacht van zaterdag op zondag. Tijdens een vlucht van Pegasus Airlines op de route Casablanca-Istanbul kregen twee dronken passagiers ruzie, waarna de gezagvoerder besloot het vliegtuig op de luchthaven El Prat in Barcelona te laten landen, meldt Antena3.

Lees ook: Marokkanen vluchten uit vliegtuig na noodlanding in Spanje

Het vliegtuig landde rond 4 uur ’s morgens. De Guardia Civil nam de twee mannen uit het vliegtuig mee nadat ze geïdentificeerd waren. Op dat moment stonden 11 andere passagiers met de Marokkaanse nationaliteit op en probeerden het vliegtuig te verlaten.

Ongeveer 30 minuten later besloten de veiligheidsdiensten de 11 geagiteerde passagiers één voor één van boord te laten gaan. Samen met de twee dronken reizigers, werden ze door de wetshandhavers weggevoerd. Daarna werd een procedure gestart voor hun repatriëring naar Marokko.

Lees ook: Mallorca: migranten verkiezen gevangenis boven terugkeer naar Marokko

Op 5 november moest een vliegtuig van Air Arabia dat op dezelfde route vloog, een noodlanding maken op het vliegveld Son Sant Joan in Palma de Mallorca nadat een passagier een diabetische aanval had gefaket. Toen wisten 24 jonge Marokkanen te ontsnappen. Eenentwintig van hen werden teruggevonden en voor de rechter gebracht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team