Zoeken

Passagier verhindert vertrek vliegtuig in Marrakech

18 juli 2022 - 20:20 - Marokko

©

In Marrakech heeft een passagier het opstijgen van een Ryanair-vlucht naar de luchthaven Perpignan-Rivesaltes in Frankrijk verhinderd.

Op de luchthaven van Marrakech heeft zich een verrassend incident voorgedaan. Tot verbazing van de passagiers moest een Ryanair-vlucht die op zaterdag 16 juli zou vertrekken, omkeren en naar zijn vertrekpunt terugvliegen.

Lees ook: Ryanair vliegtuig op weg naar Marrakech gegijzeld door boze passagiers

"Het was stressvol, iedereen was in paniek en er was maar één aankondiging in het Engels. Er was verder geen communicatie met de bemanning," zegt Jean-Michel Martinez van TvCat, die op de vlucht zat en door Actu Perpignan ondervraagd werd.

De passagiers vernamen later wat er aan de hand was. Een passagier voorin het vliegtuig weigerde haar veiligheidsgordel vast te maken voor het opstijgen. Geconfronteerd met deze weigering, verzochten de piloten de vrouw het vliegtuig te verlaten. De tussenkomst van de Marokkaanse politie was nodig om de kalmte te herstellen.

Lees ook: Vliegtuig TUI fly maakt gedwongen rechtsomkeer in Casablanca

"Zaterdagmorgen heeft de vlucht naar Perpignan op het tarmac in Marrakech rechtsomkeer gemaakt omdat een vrouw weigerde haar veiligheidsgordel te dragen. Na een uur onderhandelen met de Ryanair-bemanning werd de weerspannige vrouw uit het vliegtuig gehaald, onder applaus van de passagiers. Ze konden het niet langer verdragen om in volledige onwetendheid over het incident te wachten. Dit leidde bijna tot paniek aan boord...", zegt journalist Jean-Michel Martinez. Na het incident kon het vliegtuig opnieuw opstijgen en landde met 55 minuten vertraging.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team