Zoeken

Passagiers vluchten tijdens noodlanding in Barcelona

9 december 2022 - 13:00 - Wereld

©

Op woensdag 7 december werd in Barcelona opnieuw een poging ondernomen tot illegale migratie toen een vliegtuig dat van Casablanca naar Istanbul vloog, een noodlanding moest maken in de Catalaanse hoofdstad.

Het was een remake van de gebeurtenissen op 6 november 2021 in Palma de Mallorca op de Canarische Eilanden. Een passagier veinsde ongemak aan boord van een vliegtuig waardoor de bemanning werd gedwongen om een noodlanding te maken, waarna een groep mensen probeerde te ontsnappen.

Lees ook: Ontsnappingspoging Marokkaanse passagiers tijdens tussenlanding in Barcelona

Volgens de Spaanse pers, waaronder het agentschap EFE, vond dit plaats in de vroege uren van woensdag 7 december. Een vliegtuig van de Turkse maatschappij Pegasus, dat onderweg was van Casablanca naar Istanbul, werd omgeleid naar Barcelona omdat een passagier beweerde dat ze op het punt stond om te bevallen.

Eenmaal op de luchthaven van Barcelona probeerden 28 van de 228 passagiers Spanje illegaal binnen te komen. Volgens de Spaanse autoriteiten, die de nationaliteit van de passagiers niet hebben vrijgegeven, werden 14 van hen aangehouden door de politie, waaronder ook de zwangere vrouw. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht, waar bleek dat ze alles in scène had gezet. Ze zal zich voor de Spaanse justitie moeten verantwoorden.

Lees ook: Spanje: "Marokko vertraagt onderzoek naar ontsnapping vliegtuig"

Van de 14 onderschepte passagiers hebben 5 ermee ingestemd hun reis naar Turkije voort te zetten met instemming van de bemanning, terwijl 8 anderen het risico lopen te worden uitgezet naar Marokko. In totaal zijn 14 personen erin geslaagd de luchthaven te verlaten.

Bladna.nl