Zoeken

Ryanair vliegtuig op weg naar Marrakech gegijzeld door boze passagiers

18 juli 2022 - 09:40 - Wereld

©

De luchthaven van Toulouse in Frankrijk was woensdagavond het toneel van een surrealistisch tafereel. Passagiers van een Ryanair-vlucht naar Marrakech vielen het vliegtuig binnen na een vertraging van een aantal uren.

Op woensdag 13 juli zou hun vlucht van Toulouse naar Marrakech om 21.30 uur vertrekken, maar verschillende technische problemen veroorzaakten een vertraging van meerdere uren. Woedend en zonder voedsel of water, vielen de passagiers het vliegtuig binnen, meldt La Dépêche.

Lees ook: Paniek op Ryanair-vlucht naar Marrakech

De ongeduldige passagiers hadden niets van de bemanning gehoord. Ze bestormden het vliegtuig, waardoor er een chaotische situatie ontstond op de luchthaven. Ze begonnen het personeel te duwen in de hoop Marrakech sneller te kunnen bereiken. "

"Sommigen wilden naar huis, anderen vroegen om hotelkamers. Vanaf 4 uur begonnen ze echt geïrriteerd te raken," zegt Jenny, een getuige die tijdens die nacht op de luchthaven werkte. "De 177 boze passagiers kwamen uit de nooddeuren en stapten richting het vliegtuig. Ze waren oncontroleerbaar, er heerste paniek. Sommigen van hen vielen het vliegtuig binnen. Ze gingen recht in de cockpit en raakten de knoppen aan. Ze hebben het vliegtuig gegijzeld tot er een oplossing zou komen," vervolgt ze.

Lees ook: Marokkaanse stewardess gewond op vlucht Fez-Barcelona

De situatie kalmeerde uiteindelijk rond 7.30 uur, na verschillende gesprekken tussen de passagiers en het luchthavenpersoneel. De volgende dag werd een nieuwe vlucht aangeboden. "Er was veel verwarring en voor gezinnen en kinderen is een vertraagde vlucht niet noodzakelijk erg comfortabel. Er heerste een echte spanning en het is waar dat een aantal passagiers in het vliegtuig zijn gestapt," bekent operationeel directeur Alain de la Meslieres.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team