Zoeken

Marokkanen vluchten uit vliegtuig na noodlanding in Spanje

6 november 2021 - 19:04 - Wereld

©

Een twintigtal passagiers afkomstig uit Marokko hebben van de evacuatie van een zieke passagier na een noodlanding in het Spaanse Mallorca, gebruik gemaakt om te vluchten. Zes van hen werden teruggevonden en gearresteerd.

Het toestel van Air Arabia afkomstig uit Casablanca, vloog richting Turkije toen een passagier met diabetes zich onwel begon te voelen en dringende zorg nodig had. De piloot besloot daarom om 20:30 uur een ongeplande tussenstop te maken op het eiland Mallorca. Dat vernam persagentschap AFP van luchthavenbronnen.

Lees ook: Illegale immigratie in Europa: Marokkanen op de tweede plaats

Toen de man werd geëvacueerd besloten een twintigtal passagiers uit het toestel te vluchten en via de landingsbaan te ontsnappen. Dit alles gebeurde terwijl de zieke passagier naar de ambulance werd gebracht. Alle activiteiten werden toen volgens de geldende procedure stilgelegd op het vliegveld. Dat melden bronnen van de Guardia civil.

Lees ook: Spanje: "Marokko bevordert illegale immigratie"

Rechercheurs vertelden aan El Pais dat de hele operatie opgezet spel was. De zieke passagier bleek na controle in het ziekenhuis kerngezond te zijn. Hij werd gearresteerd en aangeklaagd voor hulp aan illegale immigratie en schending van de rechten van buitenlanders.

Pas na vier uur mochten de activiteiten op de luchthaven van Palma de Mallorca worden hervat. Dertien vluchten werden omgeleid naar andere luchthavens en zestien vluchten vertrokken met vertraging.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team