Zoeken

Onderzoek naar dood Marokkanen in Gaza

22 november 2023 - 09:00 - Marokko

©

Verschillende Marokkanen die werkzaam waren voor de United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East (UNRWA) zijn omgekomen bij een Israëlisch bombardement op de Al Fakhoura-school, een van de scholen van het VN-agentschap, in Gaza. De Marokkaanse ambassade in Ramallah heeft een onderzoek gevraagd naar hun dood.

Arabische media melden dat "vijf Marokkanen tot de doden behoren als gevolg van een Israëlische bombardement op de Al-Fakhoura-school", en dat de "Al-Fakhoura-school in Gaza, behorend tot de UNRWA, het doelwit was van een Israëlisch bombardement afgelopen zaterdag, wat resulteerde in menselijke verliezen". Volgens een officiële bron van de Marokkaanse ambassade in Ramallah is een verificatieproces gestart om zich van de feiten te verzekeren, meldt Hespress. "De ambassade voert haar onderzoek uit door te communiceren met de bevoegde autoriteiten", aldus dezelfde bron.

Lees ook: Conflict Israël-Hamas: oproep tot hulp aan Koning Mohammed VI

De aankondiging van de dood van Marokkanen in Gaza heeft zondag tot woede geleid in Rabat en andere steden, waar pro-Palestina demonstraties werden gehouden. Demonstranten herhaalden hun oproepen om de normalisatie van de diplomatieke betrekkingen tussen het koninkrijk en Israël te annuleren en riepen op tot een staakt-het-vuren in Gaza.

Lees ook: Marokkanen en Palestijnse families geëvacueerd uit Gaza

Sinds de verrassingsaanval van de Palestijnse beweging Hamas op 7 oktober en de daaropvolgende Israëlische reactie, zijn er verwoestende gevolgen geweest voor duizenden families. Volgens Hamas zijn er 14.128 mensen, waaronder 5840 kinderen en 3920 vrouwen, omgekomen bij Israëlische bombardementen op de Gazastrook. De Israëlische autoriteiten melden dat sinds 7 oktober in totaal 1200 mensen, voornamelijk burgers, zijn omgekomen.

Bladna.nl