Zoeken

Marokkaanse kinderen in Gaza roepen Koning Mohammed VI tot hulp

14 november 2023 - 21:42 - Marokko

©

In de Gazastrook, waar de spanningen tussen Israël en de Palestijnse beweging Hamas escaleren, roepen Marokkaanse kinderen Koning Mohammed VI op tot hulp. Ze willen de Gazastrook verlaten en hopen daarvoor hulp te krijgen van de monarch.

Onder deze jonge slachtoffers van de oorlog bevinden zich de kinderen van Mosab Alborneih, een Marokkaanse burger die gehuwd is met een Palestijnse en in Gaza woont, waar hij een drukkerij bezit. Deze informatie wordt ondersteund door de Frans-Spaanse advocaat Juan Branco, die een video publiceerde waarin de kinderen een Marokkaans paspoort tonen. Er zouden meer dan 500 Marokkaanse burgers vastzitten in Gaza zonder consulaire bijstand.

Lees ook: Evacuatie honderden Marokkanen uit Gaza verloopt moeilijk

De Marokkaanse ambassade in Palestina, aangehaald door TelQuel op 13 november, schatte het aantal Marokkanen dat Gaza wil verlaten op 614. Volgens een verklaring aan Hespress heeft een groep van 112 Marokkaanse burgers op maandag Gaza verlaten en de Egyptische grens overgestoken via de Rafah-grenspost. De Marokkaanse ambassade in Palestina werkt samen met het verbindingskantoor van Marokko in Israël en de Marokkaanse ambassade in Egypte voor de evacuatie van alle nog in Gaza vastzittende Marokkanen.

Lees ook: Humanitaire hulp uit Marokko bereikt Gaza

Afgelopen vrijdag maakte de minister van Gezondheid van Hamas bekend dat bij Israëlische bombardementen op Gaza 11.078 mensen, waaronder 4506 kinderen en 3027 vrouwen, om het leven zijn gekomen. Het aantal gewonden staat op 27.490. Israël heeft intussen ook het aantal doden als gevolg van de verrassingsaanval door Hamas op 7 oktober bijgesteld van 1400 naar 1200.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team