Zoeken

Duizenden Marokkanen samen voor Palestina

27 november 2023 - 18:00 - Marokko

©

In Casablanca hebben zondag opnieuw duizenden Marokkanen deelgenomen aan een ’volksmars’ om steun te betuigen aan Palestina in het conflict met Israël in Gaza.

De demonstratie, georganiseerd door het ’Marokkaanse Front ter ondersteuning van Palestina en tegen normalisatie’, bracht een menigte bijeen die leuzen tegen Israël scandeerde en solidariteit toonde met de Palestijnse weerstand. De deelnemers veroordeelden ook de daden van het Israëlische leger in Gaza, dat ’onschuldige burgers’ doodde, en benadrukten hun afwijzing van de normalisatie van de betrekkingen tussen Marokko en Israël.

Lees ook: Yassine Bounou vervult droom Palestijns kind

Onder de demonstranten bevonden zich gezondheidswerkers en advocaten in toga, die het gebrek aan gerechtigheid en gelijkheid in de oorlog hekelden, evenals de aanvallen van het Israëlische leger op medische faciliteiten en het doden of aanvallen van gezondheidswerkers. Zij benadrukten ook de schending van de rechten van het Palestijnse volk op medische zorg, medicijnen, brandstof en voedsel.

Mustapha Chennaoui, een linkse activist en voormalig parlementslid, verklaarde aan Hespress dat hij deelnam aan de mars als gezondheidswerker om de solidariteit van de Marokkaanse medische gemeenschap met hun collega’s in Gaza te tonen en om de onwrikbare steun voor het recht van het Palestijnse volk op gezondheidszorg, vrijheid en de oprichting van een onafhankelijke staat te bevestigen.

Lees ook: Gaat Israël Palestijnen naar Marokko verplaatsen?

Chennaoui bekritiseerde het Israëlische leger voor hun acties in Palestina sinds de Nakba, die volgens hem een wending nemen die alle grenzen overschrijdt. Hij stelde dat de bezetting alle internationale wetten heeft geschonden en nu onbetwistbare oorlogsmisdaden en flagrante misdaden tegen de menselijkheid begaat, die niet ongestraft mogen blijven.

Bladna.nl