Zoeken

ONCF verduidelijkt project HSL Kenitra-Marrakech

15 november 2022 - 23:00 - Economie

©

De Marokkaanse maatschappij der spoorwegen (ONCF) heeft de gunning van het contract aan het Franse bedrijf Egis voor de externe controle van de ongeveer 450 km lange hogesnelheidslijn Kenitra-Marrakech toegelicht.

De ONCF wil een einde maken aan de verwarring over de toewijzing van middelen voor de externe controle van de hogesnelheidslijn Kenitra-Marrakech. "ONCF heeft verzekerd dat op basis van het eerste Marokkaanse HSL-project tijdens de uitvoering een hoog niveau van lokale integratie is bereikt. De Marokkaanse ingenieurs blijven de hoofdverantwoordelijken voor de uitvoering van de studies", aldus de ONCF. De aanbesteding werd gewonnen door het bedrijf "Egis-Rail Marokko/Frankrijk" en omvat de externe evaluatie van het voorontwerp (APS), het gedetailleerde voorontwerp (APD) en het meer gedetailleerde voorontwerp (APD-PRO). Het omvat zowel infrastructurele als civieltechnische werken, constructies en grondwerken die nodig zijn voor de uitbreiding van de spoorwegcapaciteit tussen Kenitra en Marrakech en het knooppunt Casablanca.

Lees ook: Update hogesnelheidslijn Kenitra-Marrakech

"De aanbesteding betrof de externe beoordeling voor de drie trajecten Kenitra-Aïn Sebaa, Aan Sebaa-Nouaceur en Nouaceur-Marrakech. Die werden eerder dit jaar gegund aan Marokkaanse bedrijven in joint ventures met Franse en/of Koreaanse joint ventures. het gaat om Novec/Ingerop, Setec Maroc/Setec Ferroviaire / Setec International/Setec TPI en CID/Dohwa Engineering CO, LTD/Korea National Railway," aldus de ONCF.

Lees ook: HSL verbindt binnenkort Fez en Rabat

Volgens het agentschap gaat het bij deze aanbesteding om de analyse van het potentieel van het project Kenitra-Marrakech, de herziening van de basisvereisten van het project (prestaties, operationele veiligheid, onderhoudbaarheid, duurzaamheid, investeringskosten) en de herziening van de werkprogramma’s aan de stations en de eindstations.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team