Zoeken

Update hogesnelheidslijn Kenitra-Marrakech

11 november 2022 - 20:00 - Economie

┬ę

Het Franse bedrijf Egis heeft van de Marokkaanse spoorwegautoriteit (ONCF) de opdracht gekregen voor de externe inspectie van de ongeveer 450 km lange hogesnelheidslijn (HSL) Kenitra-Marrakech.

De spoorlijn Tanger-Kenitra wordt doorgetrokken naar Marrakech. Dit project met een lengte van 450 km, dat deel uitmaakt van het plan "Rail Maroc 2040", zal verschillende belangrijke steden met elkaar verbinden en het spoorwegnet van het koninkrijk uitbreiden. Het traject bestaat uit drie onderdelen: Kenitra-Ain Sebaa over een afstand van 150 km (deel 1), Ain Sebaa-Nouaceur over een afstand van 130 km (deel 2) en Nouaceur-Marrakech over een afstand van 212 km (deel 3).

Lees ook: Marokko investeert 13 miljard dirham in spoorwegen

Egis, een Franse groep die gespecialiseerd is in openbare werken en mobiliteitsdiensten, legt uit dat de studies zo snel mogelijk zullen worden uitgevoerd, waarbij zal worden gezorgd voor een volledige en coherente optimalisering van het netwerk. Meer bepaald hebben de uit te voeren studies betrekking op het traject Ain Sebaa-Nouaceur, met de omleiding van het knooppunt Casablanca en de verviervoudiging van 60 km reeds bestaande HSL-sporen.

Lees ook: Marokko investeert 13 miljard dirham in spoorwegen

Voor deze fase is een sterke inzet van de betrokkenen van de ONCF (technisch, operationeel, commercieel, testen...) als van de studiebureaus nodig, meldt Egis. Tussen 2010 en 2018 voerde Egis het geïntegreerde bouwbeheer uit voor de sporen, de bovenleidingen en de funderingen van de hogesnelheidslijn Tanger-Kenitra.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team