Zoeken

Nieuwe ontwikkelingen in HSL-project Marrakech-Agadir

22 augustus 2023 - 21:00 - Economie

©

De Marokkaanse spoorwegmaatschappij ONCF heeft het onderzoeksbureau LPEE de noodzakelijke geologische, hydrogeologische en geotechnische verkenningswerkzaamheden toevertrouwd voor de voorlopige ontwerpstudie van de hogesnelheidslijn Agadir-Marrakech.

LPEE, die het contract van 135,9 miljoen dirham heeft gewonnen, zal deze werkzaamheden leiden. Deze toewijzing betreft een van de drie onlangs door de ONCF uitgegeven aanbestedingen. Verder is bekendgemaakt dat de ONCF vanaf 20 september 2023 ook een ander contract wil toewijzen voor externe controle, met geschatte kosten van 64 miljoen dirham.

Lees ook: HSL voor het eerst in Marrakech (video)

Eerdere studies voor de HSL Agadir-Marrakech waren toevertrouwd aan de Chinese spoorwegontwerpmaatschappij China railway design corporation. Zij kwamen met een voorstel dat meer dan de helft goedkoper was dan dat van het concurrerende consortium, namelijk 44 miljoen dirham tegenover 96 miljoen dirham.

Lees ook: Chinese groep leidt studie HSL Marrakech-Agadir

Ter ere van de 44e verjaardag van de Groene Mars had Koning Mohammed VI de aanleg van de HSL Marrakech-Agadir tot een prioriteit gemaakt. Deze 230 km lange spoorlijn, met een totale kost van 100 miljard dirham, zal worden verbonden met het reeds bestaande HSL-net. De prestaties en veiligheid van de HSL Marrakech-Agadir zullen vergelijkbaar zijn met die van de in 2018 in gebruik genomen HSL Tanger-Kenitra.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team