Zoeken

Omzet "chouwafates" daalt door wegblijven Marokkaanse diaspora

14 februari 2022 - 17:40 - Marokko

©

De coronacrisis van de afgelopen twee jaar heeft een negatief effect gehad op de activiteit van waarzegsters, ook bekend als chouwafates, in Marokko. Ze maken een zeer moeilijke periode door.

Waarzegsters in Marokko hebben het moeilijk door de aanhoudende coronacrisis. Assabah meldt dat zij te kampen hebben met slechte verkoopcijfers, het verlies van klanten, de opeenhoping van schulden en veel onzekerheid. De chouwafates zijn één van de meest getroffen beroepsgroepen door de coronapandemie.

Lees ook: Chouafa vergiftigt meisje met kruidenmengsel in Ahfir

Hun activiteit wordt ook getroffen door de sluiting van het Marokkaanse luchtruim. De chouwafates hebben hun gulste klanten verloren, namelijk Marokkaanse vrouwen die in het buitenland wonen, met name in de Golfstaten. Een andere belangrijke klantengroep, de barmeisjes, blijven ook weg. chouwafates maken nu een financiële crisis door die zijn weerga niet kent. Terwijl ze vóór de gezondheidscrisis gemakkelijk tot 10.000 dirham per dag konden verdienen, komen hun dagelijkse inkomsten nu nauwelijks boven de 700 dirham uit.

Lees ook: Chouafa licht dochter miljardair op voor 20 miljoen dirham

Chouwafates geven een deel van hun inkomsten aan jongeren uit de buurt, zodat zij hun veiligheid en die van hun klanten kunnen verzekeren. Jonge twintigers, die door de krant zijn geïnterviewd, bevestigen dat ze hun diensten aanbieden aan de chouwafates die in hun buurt wonen en aan hun klanten, die vaak het slachtoffer zijn van seksuele intimidatie. Ze worden daarvoor betaald, soms in natura, in drugs en psychotrope stoffen, soms in contanten, ongeveer 600 dirham per dag.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team