Zoeken

Slecht nieuws voor Royal Air Maroc

3 december 2021 - 12:00 - Marokko

©

De sluiting van het Marokkaanse luchtruim gedurende twee weken zal negatieve gevolgen hebben voor de nationale luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc, die in deze tijden van corona al moeite heeft om er financieel bovenop te komen. De groep zou zware verliezen kunnen lijden.

Wegens de snelle verspreiding van de nieuwe Omikron-variant van het Covid-19-virus in Europa en zuidelijk Afrika hebben de Marokkaanse autoriteiten de vluchten naar Marokko met ingang op maandag 29 november 2021 om 23.59 uur voor twee weken geschorst. Dit wordt gedaan om "successen" in de strijd tegen de pandemie te behouden. Zelfs al is dit besluit gerechtvaardigd, het zou kunnen leiden tot een verlies aan inkomsten voor Royal Air Maroc.

Lees ook: Marokko verbiedt inkomende vluchten voor 15 dagen

"Voor één dag staking van piloten die normaal naar internationale bestemmingen vliegen, bedragen de kosten van de staking ongeveer 50 miljoen dirham per dag of minstens 750 miljoen dirham voor een twee weken durende onderbreking van de vluchten tussen Marokko en het buitenland," meldt een anonieme bron aan Medias24.

"Aangezien dit dagelijkse cijfer slechts een ruwe schatting is, afhankelijk van verschillende factoren, en dat het in werkelijkheid tussen 40 en 75 miljoen dirham per dag ligt, zullen de werkelijke verliezen eerder variëren van 600 miljoen dirham tot iets meer dan 1 miljard dirham," vervolgt dezelfde bron.

Lees ook: Royal Air Maroc schort al haar vluchten op

Indien de Marokkaanse autoriteiten besluiten de schorsing met nog eens 15 dagen te verlengen zou de inkomstenderving tijdens de 30 dagen durende schorsing minstens 2 miljard dirham bedragen, aangezien het einde van het jaar een periode is waarin een grotere omzet wordt geboekt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team