Zoeken

Marrakech wil midden in de crisis luxe auto’s kopen

14 maart 2022 - 19:00 - Marokko

©

Onder leiding van Fatima-Zahra Mansouri, heeft de gemeenteraad van Marrakech besloten om 10 luxe auto’s te huren voor een bedrag van meer dan 2 miljoen dirham. Dit besluit leidt tot felle kritiek.

De gemeenteraad van Marrakech heeft een aanbesteding uitgeschreven voor de huur van 10 auto’s voor een bedrag van meer dan 2 miljoen dirham, meldt Al Massae. De opening van de biedingen is gepland voor 22 maart en de naam van de winnaar zal dan worden bekendgemaakt.

Lees ook: Marokko: gemeentevoorzitter koopt auto met geld Ramadanhulp

Een aantal actoren uit het maatschappelijk middenveld maken bezwaar tegen deze aanbesteding. "Het zou passender zijn geweest om dit grote bedrag te besteden aan steun voor de toeristische sector, de belangrijkste activiteit van de stad en aan andere sociale categorieën die zwaar worden getroffen door de gevolgen van de coronacrisis," zeggen verantwoordelijken van de Marokkaanse Vereniging voor de bescherming van het openbaar eigendom (AMPB). In hun ogen is de operatie een verkwisting van belastinggeld, aangezien het gemeentebestuur van Marrakech over een groot wagenpark beschikt.

Lees ook: Marrakech: belastingsambtenaren gearresteerd wegens fraude

Ze merken ook een andere misstand op: de huur van elke auto zou 208.800 dirham kosten over drie jaar, terwijl de prijs van de uiteindelijke aankoop 270.000 dirham bedraagt. "Het is werkelijk betreurenswaardig dat de politieke elites van ons land deze praktijk op alle gebieden van het openbare leven in stand houden," betreurt Mohamed El Ghalloussi, voorzitter van de AMPB. "Verantwoordelijken van verschillende sectoren, openbare instellingen en territoriale raden aarzelen niet om luxewagens tegen zeer hoge prijzen te kopen, die daarna opduiken in de buurt van stranden, voor markten, schoolpoorten, bars en nachtclubs."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team