Zoeken

Omikron: eerste sterfgeval in Marokko

5 januari 2022 - 19:40 - Marokko

©

Het ministerie van Volksgezondheid meldde dinsdag het eerste sterfgeval veroorzaakt door Omikron in Marokko. Het gaat om een 67-jarige vrouw die de derde boosterdosis van het anti-Covid-vaccin nog niet had gekregen.

Mouad Mrabet, coördinator van het nationale centrum voor dringende gezondheidsinterventies, meldde ook dat zeven andere patiënten met Omikron waren opgenomen op intensive care-afdelingen.

Lees ook: Marokko: in deze steden is de omikronvariant aan een snelle opmars bezig

De afdeling wees er tevens op dat er in de laatste drie weken meerdere uitbraken zijn geweest in het koninkrijk. In de derde week werden 152 nieuwe gevallen opgenomen op intensieve zorgen waaronder 7 patiënten die besmet waren door Omikron. In de eerste week van de derde golf werden er 42 patiënten opgenomen.

Wat de wekelijkse gezondheidstrend betreft, verklaarde de deskundige dat het positiviteitspercentage tussen de eerste en de derde week is gestegen van 1,4% tot 10,2%. Dit zijn alarmerende cijfers, gezien de snelheid waarmee de stijging zich heeft voorgedaan en het feit dat de afgelopen week 27 sterfgevallen werden geregistreerd, tegen 13 in de eerste week.

Lees ook: Omikron: epidemiologische situatie in Marokko blijft zorgwekkend

Het ministerie herhaalt zijn oproep aan alle burgers om de bestaande preventieve maatregelen strikt te blijven naleven en massaal deel te nemen aan de nationale vaccinatiecampagne.

Bladna.nl