Zoeken

Marokko "klaar" voor Omikron-variant

1 december 2021 - 19:40 - Marokko

©

De coördinator van het Nationale Centrum voor Noodoperaties op Volksgezondheid, Mouad El Mourabit, heeft gezegd dat Marokko voorbereid is op de nieuwe variant Omikron "in afwachting van een mogelijke hervatting van de pandemie".

Volgens Mouad El Mourabit vereist het voorkomen van een uitbraak van de Omikron-variant dat de burgers de maatregelen om zich tegen het virus te beschermen volledig naleven.

Lees ook: Marokko gaf 6 miljard dirham uit voor coronavaccins

"We mogen trots zijn op de prestaties van ons land in termen van cijfers en gegevens met betrekking tot Covid-19", zei El Mourabit, eraan toevoegend dat Marokko erin geslaagd is toe te treden tot de kleine groep van landen met een ontwikkeld gezondheidsstelsel. Dit is te danken aan de preventieve maatregelen die de autoriteiten hebben genomen.

Lees ook: Marokko verbiedt inkomende vluchten voor 15 dagen

De coördinator legde ook uit dat de genetische aard van het virus wordt gekenmerkt door talrijke mutaties. In dit verband riep hij op tot een versnelling van de vaccinatiecampagne en nodigt hij Marokkanen uit om zich te houden aan de preventieve maatregelen zoals het dragen van een mondmasker en het bewaren van fysieke afstand, het vermijden van onnodige ontmoetingen en het volgen van het gezondheidsprotocol.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team