Zoeken

Marokko: piek Omikrongolf bereikt

25 januari 2022 - 19:00 - Marokko

©

Na een somber einde van 2021 is de epidemiologische situatie in Marokko begin januari verbeterd. Hoewel het aantal besmettingen hoog blijft, is het tempo de laatste dagen vertraagd. De piek van de Omikron golf lijkt te zijn bereikt.

Op zijn LinkedIn account legt de coördinator van het Nationaal Centrum voor Noodoperaties van het ministerie van Volksgezondheid, Mouad Merabet, uit dat het aantal nieuwe gevallen in de afgelopen week van 17 tot 23 januari 2022 met slechts 7% is gestegen.

Lees ook: Marokko: in deze steden is de omikronvariant aan een snelle opmars bezig

Met name het nationale positiviteitspercentage bleef voor de tweede achtereenvolgende week steken op 24,4%, met dalingen in de regio’s Casablanca-Settat, Marrakech-Safi en Souss-Massa.

De R0-waarde, dit is het aantal mensen dat door één patiënt kan worden besmet, bedraagt nu 0,98. Deze waarde was sinds 21 november 2021, dus gedurende 62 dagen, boven de 1 gebleven.

Lees ook: Intensive care in Casablanca overbelast door omikron

De overdracht van het virus is in het hele land hoog. In feite bevinden alle regio’s zich op het rode niveau. In de regio Casablanca-Settat is deze de afgelopen week gedaald van zeer hoog tot hoog. Het lijkt erop dat de neerwaartse fase van de golf in gang is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team