Zoeken

Tweemaandelijkse beoordeling Covid-19 in Marokko

24 november 2021 - 15:00 - Marokko

©

Zoals gebruikelijk sinds het begin van de pandemie, heeft het ministerie van Volksgezondheid dinsdag de belangrijkste punten onthuld van de tweemaandelijkse evaluatie van de epidemische situatie in Marokko.

Volgens de coördinator blijft de epidemiologische situatie verbeteren, met een daling van het dagelijkse aantal gevallen (16%) en sterfgevallen (40%). Volgens Mouad Mrabet is het aantal besmettingen de afgelopen week met 16% gedaald tot 697. Het positiviteitspercentage was het laagste percentage sinds juni 2020.

Lees ook: Marokko heft belangrijkste coronamaatregelen op

Met betrekking tot ernstige of kritieke gevallen merkte Mouad Mrabet op dat 39 patiënten werden opgenomen op intensive care-afdelingen in de week van 15-21 november 2021. Wat betreft het aantal sterfgevallen, waren er vorige week 18 gevallen.

Over de voortgang van de vaccinatiecampagne merkt de coördinator op dat 67% van de doelgroep voor het eerst wordt gevaccineerd, 62% een volledig vaccinatieschema heeft en 4,4% een derde dosis heeft gekregen.

Lees ook: Marokko gaf 6 miljard dirham uit voor coronavaccins

Ondanks deze positieve gegevens dringt hij er bij Marokkanen op aan zich zo snel mogelijk te laten vaccineren om de snelle ontwikkeling van nieuwe varianten het hoofd te bieden. Hij herinnerde er ook aan de hygiënemaatregelen te volgen om de overdracht van het virus te beperken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team