Zoeken

Omikron: Marokko overweegt nieuwe beperkingen

5 december 2021 - 12:00 - Marokko

©

Geconfronteerd met de dreiging van de Omikronvariant heeft Marokko deze week alle passagiersvluchten van en naar het koninkrijk gedurende 2 weken opgeschort. Marokkanen verwachten dat er ook strengere sanitaire maatregelen zullen worden genomen, waaronder de herinvoering van de avondklok.

Wegens de snelle verspreiding van de nieuwe variant Omikron van het Covid-19 virus in Europa en Afrika, heeft de regering besloten alle rechtstreekse passagiersvluchten van en naar Marokko gedurende twee weken op te schorten om Marokko in de strijd tegen de pandemie te doen slagen en de gezondheid van zijn burgers te beschermen.

Lees ook: Marokko "klaar" voor Omikron-variant

De Marokkaanse autoriteiten zouden de sanitaire maatregelen kunnen verscherpen en opnieuw een avondklok kunnen instellen. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is Omikron "een zorgwekkende variant", die besmettelijker is dan de vroegere Alpha, Beta, Gamma en Delta-varianten. Of de nieuwe variant dodelijker is moet nog worden bepaald.

Hoewel tot dusver in Marokko geen gevallen van de nieuwe Omikronvariant werden vastgesteld, in tegenstelling tot Zuid-Afrika en enkele Europese landen, kunnen strengere gezondheidsmaatregelen worden overwogen.

Lees ook: Royal Air Maroc schort al haar vluchten op

Een eventuele terugkeer van de avondklok zal afhangen van de ontwikkeling van de epidemiologische situatie in het land, verklaarde dokter Mouad Mrabet, coördinator van het nationale centrum voor noodoperaties aan Hespress.

Op 2 december 2021 werden in Marokko 950.223 besmettingsgevallen geregistreerd, 932.565 genezingen en 14.782 sterfgevallen. In totaal hebben 24.426.409 mensen de eerste vaccindosis gekregen, 22.692.707 de tweede dosis en 1.718.267 de derde dosis.

Lees ook: Marokko verbiedt inkomende vluchten voor 15 dagen

Er wordt aangedrongen dat iedereen zich laat inenten, zelfs een derde prik na 6 maanden wordt sterk aangeraden, om een geldige vaccinatiepas te behouden maar vooral om zichzelf en anderen te beschermen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team