Zoeken

Omikron: epidemiologische situatie in Marokko blijft zorgwekkend

29 december 2021 - 19:00 - Marokko

©

De snelle verspreiding van de nieuwe omikronvariant van het coronavirus en de niet naleving van de covid-richtlijnen, hebben ernstige gevolgen op de reeds geboekte resultaten in de strijd tegen de pandemie in Marokko. Experts verwachten dat de epidemiologische situatie tegen medio januari sterk zal verslechteren in het koninkrijk.

De Marokkaanse autoriteiten worden aangemoedigd om opnieuw strenge maatregelen in te voeren, dit om de snelle verspreiding van de omikronvariant tegen te gaan en een nieuwe besmettingsgolf te stoppen.

Lees ook: Tanger: autoriteiten verscherpen gezondheidsbeperkingen

Ondanks de sluiting van de grenzen en de herhaaldelijke oproepen van het ministerie van Volksgezondheid om de coronabeperkingen na te leven, is het koninkrijk volgens Al Ahdath Al Maghribia sterk getroffen door de nieuwe variant. Het koninkrijk kleurt opnieuw oranje, na enkele weken in de groene zone te hebben gezeten.

Het blad vernam van verschillende experts dat Marokko medio januari hoogstwaarschijnlijk opnieuw rood zal kleuren vanwege de snelle verspreiding van omikron, maar ook vanwege de vertraging van de vaccinatiecampagne in de laatste weken en de niet naleving van de barrièregebaren door de bevolking.

Lees ook: Toename besmettingen met omikronvariant in Marokko

Volgens dezelfde experts is het daarom noodzakelijk om de toediening van de boosterdosis te versnellen, dit om een hoog aantal overlijdens in de komende weken te voorkomen.

Bladna.nl