Zoeken

Oekraïne: Marokkanen vast door dure vliegtickets

16 februari 2022 - 11:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Na de oproep van de Marokkaanse ambassade in Oekraïne aan Marokkaanse burgers, om het land voor "hun eigen veiligheid" te verlaten, als gevolg van de escalerende spanningen in de Russisch-Oekraïense crisis, stegen de prijzen van vliegtickets plots. Marokkaanse studenten vragen om de organisatie van speciale vluchten.

De spanningen tussen Rusland en Oekraïne hebben de prijzen van vliegtuigtickets opgedreven en er is ook een schaarste ontstaan, meldt SRNT News. Het medium bericht dat veel Marokkaanse burgers, meestal studenten, hierdoor in Oekraïne vastzitten.

Lees ook: Zwaar verkeersongeval in Fkih Ben Salah, twee doden

Een vlucht van Kiev naar Fez kost bijvoorbeeld meer dan 26.000 dirham. Verder worden alle vluchten naar Marokko aangeboden met een tussenstop in Turkije, zegt een manager van een reisbureau. Hij legt uit dat Marokkaanse studenten die in Oekraïne wonen geen Schengenvisum hebben. Ze kunnen dan ook geen tussenlanding maken in een EU-land.

Lees ook: Marokkaanse studenten in Oekraïne vrezen het ergste

Marokkaanse studenten deden dan ook een beroep op de Marokkaanse autoriteiten om in aanmerking te komen voor speciale vluchten. Het beroep werd gehoord en de twee Marokkaanse maatschappijen Royal Air Maroc en Air Arabia, organiseren deze week meerdere repatriëringsvluchten.

Bladna.nl