Zoeken

Weinig nieuws van Marokkaanse studenten die Oekraïne ontvluchtten voor Europa

11 maart 2022 - 17:00 - Wereld

©

Vele families in Marokko wachten op bericht van hun kinderen die in Oekraïne studeren en door de oorlog naar andere Europese landen zijn gevlucht. Ze moesten oorspronkelijk op woensdag 2 maart 2022 met een repatriëringsvlucht op de luchthaven van Casablanca in Marokko aankomen.

Meer dan 350 Marokkaanse studenten bevinden zich momenteel in Europese landen, op de vlucht voor de oorlog in Oekraïne. De meeste van hen zijn in Duitsland en Italië. Het is echter moeilijk vast te stellen wat er met hen is gebeurd en onder welke omstandigheden zij leven. Ismail Hamdaoui is een Marokkaanse student in Oekraïne. Hij meldt dat hij de stad Dnipro heeft verlaten en voor Italië en dat hij er zal blijven tot de de lessen in Oekraïne worden hervat.

Lees ook: Marokkaanse studente ontsnapt aan verkrachting in Oekraïne

Net als hij geven veel Marokkaanse studenten er de voorkeur aan in Europa te blijven in plaats van naar Marokko terug te keren. Zij hebben de Marokkaanse consulaten en ambassades in deze landen benaderd om een oplossing te vinden om hun studies voor te kunnen zetten.

Lees ook: Marokkanen in Oekraïne blijven liever illegaal in Europa

De minister van Hoger Onderwijs, Abdellatif Miraoui, zei dat zijn afdeling 3000 aanvragen had geregistreerd om de studies voort te zetten via een elektronisch platform voor Marokkaanse studenten die uit Oekraïne zijn gevlucht. Hij zei dat de regering strategieën zoekt om zoveel mogelijk aan deze verzoeken tegemoet te komen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team