Zoeken

Royal Air Maroc: vaste prijs voor repatriëring Marokkanen uit Oekraïne

17 februari 2022 - 17:00 - Wereld

©

Omdat de Marokkaanse regering de noodkreet van de in Oekraïne achtergebleven Marokkanen heeft gehoord, werd besloten om hen met spoed te repatriëren. Sinds dinsdag zorgen Royal Air Maroc en Air Arabia voor speciale repatriëringsvluchten van Kiev naar verschillende Marokkaanse steden.

Air Arabia voerde dinsdag om 05.10 uur een eerste repatriëringsvlucht uit tussen Kiev en Tanger voor Marokkanen die in Oekraïne wonen. Royal Air Maroc organiseerde op dezelfde dag een repatriëringsvlucht van Kiev naar Casablanca. Volgens de website van de luchtvaartmaatschappij steeg het toestel om 18.10 uur plaatselijke tijd op en kwam om 05.15 uur in Casablanca aan.

Lees ook: Marokko: overheidsambtenaren moeten bezittingen bekendmaken

Uniek is dat Royal Air Maroc de tickets voor Marokkanen in Oekraïne aanbiedt tegen een vaste prijs van 4750 dirham per zitplaats. Aangezien de vliegtuigen leeg naar Oekraïne moeten vertrekken, wordt de prijs die door de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij wordt gehandhaafd als "relatief betaalbaar" beschouwd.

Lees ook: Marokko adviseert onderdanen om Oekraïne te verlaten

Zoals reeds bekend heeft de Marokkaanse ambassade in Kiev Marokkaanse burgers in Oekraïne geadviseerd het land te verlaten omdat de veiligheidstoestand er zeer verontrustend is. Er wordt gevreesd voor een gewapend conflict tussen Oekraïne en Rusland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team