Zoeken

Nieuws over onderzeese kabel Marokko-VK

13 maart 2022 - 16:20 - Economie

©

De onderneming Xlinks, die een onderzeese kabel van Zuid-Marokko naar het Verenigd Koninkrijk zal aanleggen, heeft Intertek, een specialist in langeafstandsprojecten, aangesteld voor het verstrekken van kwaliteitswaarborg en technisch advies.

Intertek zal specifiek de routing, de onderzoeksspecificaties en de aanbesteding verzorgen voor ’s werelds langste onderzeese kabel tussen het Verenigd Koninkrijk en Marokko. Hiermee volgt de afronding van een haalbaarheidsstudie voor de offshore-concessie in 2021.

Lees ook: Onderzeese kabel Marokko-VK binnenkort van start

Het project zal naar verwachting bijdragen tot de verwezenlijking van de Britse doelstelling om tegen 2050 een netto-uitstoot van nul te bereiken en zal zorgen voor een stabielere elektriciteitsopwekking uit Marokko, met behulp van verbeterde zonne- en windbronnen.

Lees ook: Marokko kent gebied van 150.000 ha toe aan Xlinks project

Het project bestaat technisch uit vier onderzeese kabels van elk ongeveer 3800 km, twee kabeltrajecten van 1,8 gigawatt, die uitsluitend grootschalige zonne- en windenergiecentrales in Marokko zullen verbinden met het Britse net. De twee systemen van 1,8 gigawatt zullen worden gebouwd tussen het VK en de 10,5 gigawatt hernieuwbare-energieparken in de regio Guelmim-Oued Noun.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team